Spring naar de inhoud

ONDERGRONDVOORBEREIDING

Hoe beter de voorbereiding, hoe duurzamer de markeringen.

Je mag nog de duurste verf kopen, als je ondergrond niet voorbereid is, zal de belijning nooit blijven hechten. Met de kennis en technieken van Sign 4 Safety ben je zeker van een optimale hechting en duurzame markering.

Niet elke oppervlakte is meteen klaar om beschilderd te worden. Is jouw ondergrond te ruw of kleeft hij nog vol oude verfresten? Sign 4 Safety zet verschillende technieken in om elk oppervlak klaar te maken voor het verfproces.

Kogelstralen

De kogelstraalmachine slaat stalen korreltjes aan hoge snelheid tegen de grond en creëert een ruwheid zoals schuurpapier.

De ruwheid word bepaald door het  openen van de schuif en de snelheid van de kogelstraalmachine.

Door aangepaste matrijzen gebeurt het ruw zetten op de breedte van de belijning.

Stalen korrels worden steeds opnieuw gebruikt in het proces, wanneer de korrels te klein zijn door slijtage worden die rechtstreeks met het stof mee opgezogen in de industriële stofzuiger.

Losliggende korrels op de werkvloer worden achterna verwijderd door een magneetwagen.

Diamantschuren

Diamantschuren is een veelzijdige techniek: markeringen of verfresten verwijderen, egaliseren, repareren en polijsten, het kan allemaal. Een diamantschijf, aangepast aan de ondergrond, schuurt de oppervlakte af zodat die meteen na de behandeling klaar is om te bewerken.

Zeer nauwkeurig: straling tot op 1 cm van de muur

Waterstralen

Dit is een speciaal ontworpen vrachtwagen die straalt met een regelbare werkdruk tot 3000 bar.

De combinatie met hoge druk is ingericht met een waterstraal mondstuk die een freeseffect realiseert.

Het gebruikte water word onmiddellijk opgezogen, gerecycleerd en opgevangen in een tank.

Deze techniek word zowel toegepast om het voorbereiden van de ondergrond als het verwijderen  van verf- en tapemarkeringen als thermo- en koud plastische markeringen

Uitermate geschikt voor lange afstanden

Gritstralen

Bij gritstralen wordt onder hoge luchtdruk een aggregaat tegen het oppervlak geblazen. Dat kan droog of met een verstoven waterstraal – door een mengsel van water en aggregaten – afhankelijk van wat het meest geschikt is voor jouw situatie.

Een van de milieuvriendelijke oplossingen: verminderd energieverbruik, CO2-uitstoot en stofproductie

Goed voorbereid beginnen aan een veilige bedrijfsomgeving.

De voorbereiding van je ondergrond is een noodzakelijke, maar eenmalige kost. Je verzekert dat de verf lang blijft zitten en zijn kwaliteit behoudt.

Wil je de lijnen na enkele jaren weer opfrissen? Dan hoef je dit voorbereidingsproces niet te herhalen. Door de goede zorgen van Sign 4 Safety vandaag, kan je ze in de toekomst eenvoudigweg overschilderen.

De ondergrond van jouw bedrijf klaar maken voor signalisatie?

BEKIJK OOK ONS ANDER AANBOD